09120201137 info@iespresso.ir
شنبه, تیر ۲۹, ۱۳۹۸
دم کردن قهوه ای منحصر به فرد ( نکاتی برای دم کردن قهوه ای بهتر )
قهوه

دم کردن قهوه ای منحصر به فرد ( نکاتی برای دم کردن قهوه ای بهتر )

208بازدیدها

درست کردن قهوه کاری لذت بخش است. اگر شما از قهوه های فوری استفاده نمی کنید و بر این عقیده هستید که قهوه ی دم کرده مناسب تر از قهوه ی فوری است؛ پس قطعا بر این باورید که یک قهوه ی خوب با قهوه ی معمولی بسیار فرق دارد. برای تهیه ی یک قهوه ی خوب و فوق العاده باید تمام مراحل و مواد را جز به جز زیر ذره بین دقت خود داشته باشید.

آب و قهوه

همانطور که میدانید برای همه ی نوشیدنی ها وجود آب الزامی است. برای خوش عطر شدن و داشتن یک قهوه ی فوق العاده نسبت آب و قهوه باید مناسب باشد. بسیاری از قهوه‌‌ نوش‌ها معتقدند که اگر ۲۰٪ ذرات جامد محلول از پودر قهوه‌ی آسیاب‌شده عصاره‌گیری شود، قهوه دم‌شده بهترین عطر خود را نشان خواهد داد. اما اگر پودر قهوه با درجه آسیاب بالا بسیار ریز شده باشد،مدت زمان بیشتری بگذاریم قهوه دم بکشد و بسیار داغ شود یا مقدار زیادی پودر قهوه مصرف کنیم، قهوه ای که حاضر کرده ایم بسیار تلخ خواهد شد.بر عکس این نیز موجب ایجاد قهوه‌ای سبک، بی‌رمق و ترش خواهد شد. بنابراین توصیه می‌شود که به نسبت قهوه به آب دقت داشته و پیش از دم‌آوری، قهوه‌ی مصرفی را وزن و آب را اندازه کنید. نسبت توصیه‌شده، ۵۵ تا ۶۵ گرم قهوه به ازای یک لیتر آب است. از جداول نسبت های آب و قهوه میتوانید استفاده کنید.

حتما بخوانید: معرفی شخصیت طعم قهوه در مسیر فرآوری

دم کردن قهوه ای منحصر به فرد ( نکاتی برای دم کردن قهوه ای بهتر )

میزان آسیاب قهوه

قهوه ای که زیاد آسیاب شود ریزتر و نرم تر است و این بدین معناست که سطح بیشتری از هر ذره‌ی قهوه در معرض تماس با آب قرار می گیرد. پس بدیهی‌ست که در روش‌های دم‌آوری قهوه که مدت زمان هم‌نشینی آب و پودر قهوه زیاد است – مثل فرنچ پرس – درجه‌ی آسیاب باید درشت‌تر انتخاب شود. سابه ی قهوه باید یکنواختی داشته باشد. آسیابی خوب است که بتواند تا حد امکان همه‌ی ذرات قهوه را به یک اندازه درآورد. به‌خاطر بیاوریم که بارها و بارها توصیه شده قهوه مصرفی درست پیش از دم‌آوری آسیاب شود تا عطر و طعم حفظ شود.

لطفا بدانید: قهوه ، گرم و سردش خوب است

آب و گرمایش

آب در نزدیکی نقطه‌ی جوش، حلالیت بهتری‌ دارد، حرارت ایده‌آل آب برای دم‌آوری قهوه، بین ۹۰/۵ تا ۹۶ درجه‌ی سانتی‌گراد می باشد. به این دلیل توصیه شده در دستگاه‌های قهوه‌سازی که اتوماتیک هستند، از تمامی ظرفیت آب قهوه‌ساز استفاده شود. دستگاه‌ها طوری طراحی شده‌اند که اگر بخواهیم آب را به درجه‌ی حرارت مناسب برسانیم، باید مخزن آب به‌طور کامل پرکرده باشیم.

مدت زمان دم کشیدن

میزان دم کشیدن قهوه رابطه ی مستقیمی با طعم و رایحه ی آن دارد. این مدت زمان برای هر قهوه و میزان آن متفاوت است. اما راه آسان برای فهمیدن مدت کافی دم کشیدن، پراکنده شدن عطر قهوه در محیط است. از جداول و نمودار ها که در رابطه با مدت زمان دم کشیدن قهوه طراحی شده نیز میتوانید استفاده کنید و زمان لازم برای هر قهوه را به طور دقیق بدست آورید.

بیشتر بخوانید: قهوه ی عالی و معده ی خالی

دم کردن قهوه ای منحصر به فرد ( نکاتی برای دم کردن قهوه ای بهتر )

هم زدن

با هم زدن و تکان دادن میتوانید عصاره گیری بیشتری از قهوه داشته باشید و قهوه ای خوش طعم تر برای خود آماده کنید. قبل از شروع به دم کردن قهوه لطفا به این نکات توجه کنید. آبی که از آن استفاده می کنید باید کیفیت لازم را داشته باشد. آب بدکیفیت، قهوه‌ای نامطلوب درست میکند.از آب مقطر برای قهوه استفاده نکنید. قهوه‌ای که با آب مقطر دم شده باشد، طعمی تیز و تلخ خواهد داشت. اگر از قهوه ساز استفاده میکنید آب معدنی برای دم کردن قهوه مناسب است، چرا که روسوبات آب شهری را نخواهد داشت. کیفیت قهوه ی مصرفی در دم کردن قهوه ای عالی خیلی اهمیت دارد.به‌طور کلی، بعضی درجات روست قهوه برای روش‌های مختلف دم‌آوری قهوه کارکرد بهتری دارند. مثلا قهوه با درجه‌ی روشن روست برای روش‌های غوطه‌وری چندان توصیه نمی‌شود؛ و نیز در روش‌های فراریزی (یا همان Pour Over – مثل کمکس و V60) اگر از قهوه با درجه روست بالا استفاده شود، شیرینی کاراملی ذاتی قهوه خودش را نشان نخواهد داد. طبعا نسبت قهوه به آب نیز با این موارد مرتبط است.

پیشنهاد ویژه: لاته، فنجانی زیبا از قهوه

همانطور که پیش تر گفتیم؛ قهوه را قبل از مصرف آسیاب کنید. قهوه ساز و ظروفی را که از آنها برای دم کردن قهوه استفاده می کنید حتما تمیز نگه دارید. اگر به صورت دستی قهوه دم میکنید؛ پیش از شروع کار، قهوه ساز یا قوری خود را گرم کنید. شما تنها ده دقیقه پس از دم کشیدن قهوه فرصت نوشیدن آن را دارید. چراکه پس از این زمان قهوه دیگر عطر و طعم حقیقی خود را نخواهد داشت.

دیدگاه خود را ثبت کنید

2 × 3 =