09120201137 info@iespresso.ir
شنبه, خرداد ۵, ۱۳۹۸
قهوه، گرم و سردش خوب است
قهوه

قهوه ، گرم و سردش خوب است

130بازدیدها

قهوه، نوشیدنی است سلیقه ای با روش های درست کردن بسیار مختلف. در این میان که نوع گرم و دم کشیده مخاطبان بسیاری دارد. قهوه ی سرد نیز هواداران خاص خود را دارد. در این میان افرادی که سرد می نوشند اعتقاد دارند طعم آن بسیار دلپذیرتر از قهوه ی دم کشیده است. با اینکه هردو نوشیدنی از یک ماده دست می شوند ( آب و قهوه) اما طعم های آنها از یکدیگر بسیار فاصله دارند. اینکه دانه‌های قهوه به چه صورت روست شوند و بعد از آن در آسیاب قرار گیرند، در طعم و بوی نهایی آن و احساس آن در دهان اثر گذار است. اما در این میان دم کردن قهوه تاثیر بیشتری بر روی طعم و عطر آن دارد.

در قهوه، ما انواع روغن ها را داریم. هنگام دم کشیدن ترکیبات شیمیایی و اسیدها که به آن‌ها «ذرات محلول»  هم می‌گویند از پودر قهوه خارج می‌شوند و موجب طعم دهی می شوند. دو نوع روش دَم کردن پایه‌ای وجود دارد که از نظر دما و زمان با یکدیگر متفاوتند و همین نکته می‌تواند طعم نوشیدنی ها را مجزا از یکدیگر کند.

قهوه مرسوم

روش مرسوم دَم کردن قهوه با آب داغ است که متداول‌ترین ادوات این روش عبارت‌اند از قهوه‌ساز فیلتری، فرنچ‌پرس و موکا پات. این روش دم کردن قهوه معمولا عطر قوی با طعم ترش و یا تلخی اسیدی به ما میدهد.این همان قهوه ی گرمی بود که از آن سخن گفتیم. اما در روش تهیه ی قهوه ی سرد باریستاها با خیساندن پودر قهوه در دمای اتاق در آب سرد و زمان دادن به آن برای ساعت‌ها یا حتا روزها و جدا کردن عصاره از تفاله، قهوه‌ی سرد درست می‌کنند. طعم قهوه ی سرد، نسبت به گرم دارای طعم لطیف‌تر، عمیق‌تر و کمتر اسیدی آن است. به همین دلیل قهوه ی سرد به سرعت در حال محبوبیت در بین طرفداران قهوه است. با نوشیدن فنجان قهوه ای داغ در روزهای گرم تابستانی، بر گرمای بدن خود افزوده ایم. حال آنکه برای دریافت کافئین مورد نیاز بدنمان به نوشیدن قهوه احتیاج داریم. قهوه ی سرد جایگزین بسیار مناسبی برای انواع داغ در روزهای گرم تابستانی است. این نوشیدنی نه تنها کافئین مورد نیاز بدنتان را برطرف می کند، بلکه شما را خنک کرده و از گرمی بدنتان در روزهای تابستانی می کاهد.

حتما بخوانید: قهوه فقط نوشیدنی نیست

قهوه، گرم و سردش خوب است

مسیری که در قهوه دمی طی می کنیم

در روش تهیه قهوه دمی هنگامی که پودر آن با آب مخلوط می‌شود، واکنش‌های شیمیایی، ذرات محلول را از پودر جدا کرده؛ در نتیجه مایع حاصل طعم و بوی اصلی قهوه را با خود دارد. ذرات حل‌شونده آن در دماهای بین ۹۰ تا ۹۶ درجه سانتیگراد بهتر حل می‌شوند و به این دلیل قهوه دَم‌شده با آب داغ دارای طعم و مزه‌ قوی‌تری است. همچنین آب گرم ذرات حل شونده را سریع‌تر از پودر آن بیرون می‌کشد، بخار می‌کند و بعد عطر شیرین آن را زودتر به مشام شما می‌رساند. اما آب جوش می‌تواند کیفیت پودر را کاهش داده و باعث اکسید شدن می شود. اکسیده شدن بسته به نوع قهوه، طعم آن را ترش و کمی تلخ خواهد کرد. اگر از طعم نوع داغ خوشتان نمی آید، پس قهوه سرد را امتحان کنید.

مطالعه بیشتر: بهترین معجون های لاغری با استفاده از قهوه سبز

در روش تهیه قهوه سرد، اکسیداسیون با سرعت بسیار پایینی اتفاق می افتد. به همین علت مدل سرد هیچگاه طعم ترش یا تلخ دمی را نخواهد داشت. قهوه سرد زمان بیشتری تازه می ماند، این مدت دو تا چهار هفته در یخچال به طول می انجامد. اما قهوه گرم معمولا بعد از چند ساعت دیگر قابل‌ نوشیدن نیست. همانطور که پیشتر گفته شد، برای بهتر بیرون کشیدن روغن‌های طعم‌دار و اسیدهای محلول در پودر قهوه نیاز به دمای بالا داریم. پس عملا طعم قوی ای در نوع سرد نخواهیم داشت. برای اجنتاب از این طعم می توانیم زمان بیشتری به قهوه ی سردمان بدهیم. باریستاها معمولا دو برابر میزان قهوه گرم، برای تهیه نوع سرد از پودر آن استفاده می‌کنند تا غلظت مواد محلول را در نوشیدنی نهایی بیشتر کنند. گاهی مدت زمان تهیه قهوه سرد به چندین روز نیز می رسد.

قهوه، گرم و سردش خوب است

خوش طعم تر

هر چند قهوه سرد خوش‌ طعم‌تر از مدل دمی است اما عطر و بوی قهوه گرم را ندارد. مایع سرد نمی‌تواند باعث تبخیر ترکیب‌های معطر شود و همین نکته به قهوه سرد عطری خنثی نسبت به قهوه گرم می‌دهد.چیزی که در اینجا حائز اهمیت است گران تمام شدن قهوه ی سرد است. در قهوه ی سرد به دلیل استفاده ی بیشتر از پودر و همچنین مدت زمان بیشتر برای تهیه آن، هم از نظر اقتصادی و هم زمانی گران تر است. اگر قهوه ی سرد را در خانه حاضر کنید، کاملا به صرفه و اقتصادی است. شما می توانید این نوشیدنی را به مقدار زیادی تهیه و در یخچال نگهداری کنید. نوشیدن آن را در روزهای گرم فراموش نکنید.

پیشنهاد ویژه: از یک کافی شاپ خوب چه انتظاراتی دارید؟

دیدگاه خود را ثبت کنید

نوزده − 12 =