09120201137 info@iespresso.ir
شنبه, خرداد ۵, ۱۳۹۸
می رویم کافی شاپ ، حرفه ای قهوه بخوریم
قهوهکافی شاپ

می رویم کافی شاپ ، حرفه ای قهوه بخوریم

160بازدیدها

اگر شما از آن دسته آدم هایی هستید که کافی شاپ را نه صرفا به عنوان مکانی برای کسب آرامش و استراحت و یا تنوع در حال و هوا، بلکه تنها به خاطر نوشیدنی ها و خوراکی های آن انتخاب می کنید خواندن این مطلب را از دست ندهید. در این مطلب به شما خواهیم گفت چه کافی شاپی را برای صرف قهوه انتخاب کنید.

چه بویی را باید استشمام کنید

اگر صرفا برای صرف یک قهوه عالی به کافی شاپی می روید، باید در بدو ورود عطر قهوه به مشامتان بخورد. این جمله به این معنی نیست که تنها و فقط باید بوی قهوه در فضا پیچیده باشد. قهوه اگر مرغوب بوده و تازه روست شده باشد، درست پیش از استفاده آسیاب شود و دستگاه اسپرسوساز هم سالم باشد، عطر جادویی قهوه خود به ‌خود در فضا شناور می گردد. البته به شرط این‌که بوی دیگر غذا ها مانع پراکنش آن نشود. یکی از دلایل استفاده از چوب در دکوراسیون کافی شاپ ها این است که بوی قهوه را به ‌خوبی در خود نگه می ‌دارد. ممکن است از گل های عطری در فضای کافی شاپ وجود داشته باشد و یا عطر هایی برای خوشبو کردن محیط. منظور از این جمله عطر قهوه است که در کافی شاپ قابل استنشاق باشد و بتوان وجود آن را تشخیص داد.

بیشتر بخوانید: قهوه ای با طعم استارباکس

صدای آسیاب بشنوید

حتما این نکته را می دانید که دانه قهوه درست پیش از تهیه قهوه باید آسیاب شود. قهوه آسیاب‌ شده در مدت کوتاهی با هوا واکنش می دهد و عطر و طعم اصیل قهوه پخش می‌شود. عقده بر این است که قهوه خام را سال ‌ها می‌توان نگه‌داری کرد، قهوه بو داده شده را چند روز و قهوه آسیاب شده را تنها چند ساعت. بعد از سفارش قهوه اگر به سرعت قهوه بر روی میز شما حاضر شد بدون اینکه صدای آسیاب شدن را بشنوید، می توان یقین داشت که کافی من از قهوه هایی که قبلا آسیاب کرده است استفاده کرده (طبیعی ا‌ست فرض شده قهوه‌چی از آسیاب برقی استفاده می‌کند). بنابراین بسیار حائز اهمیت است که از آسیاب ‌های برقی یا دستی در کافی‌شاپ استفاده شود و درست پیش از تهیه سفارش مشتری، همان‌قدر قهوه که لازم است آسیاب شود.

می رویم کافی شاپ ، حرفه ای قهوه بخوریم

با اسپرسو صدای تیر خلاص را بشنوید

یک کافی شاپ خوب را می توان تنها با اسپرسوی آن شناخت. اگر می خواهید حرفه ای بودن کافی شاپ و باریستا را بسنجید تنها کافی است اسپرسو سفارش دهید. حرفه ای بودن را از فنجان اسپرسو و حرارت آن تا طعم و عطر آن می توان دنبال کرد. اسپرسو پایه اولیه بسیاری نوشیدنی‌ های قهوه‌ای دیگر نظیر آمریکانو، کاپوچینو، لاته و ماکیاتو است. بنابراین اگر اسپرسوی کافی شاپی باب میل نبود دیگر به سایر نوشیدنی های آنجا اطمینانی نیست. اسپرسو باید در فنجان ‌های ۲۰ تا ۳۰ میلی‌لیتری سرو شود. هرچند نوشیدن اسپرسو نباید بیشتر از ۱ دقیقه طول بکشد. اما فنجان حتما باید گرم شده باشد تا در همین مدت کوتاه هم بتواند در طی چند جرعه، این حجم کم از قهوه را گرم نگه دارد.

بیشتر بدانید: با شناخت برند های قهوه جهانی شویم

کرم روی قهوه اسپرسو

کِرِمای روی اسپرسو از سایر ویژگی ها مهم تر است. رنگ کرما معمولا قهوه‌ای روشن رو به کرِم است و بافت یکدست و یکنواختی دارد. کرما نباید بریده بریده و به صورت لخته باشد. کمرنگی زیاد آن نیز از بی کیفیتی آن خبر می دهد. اسپرسوی خوب آن است که تا یک ساعت بعد از سرو، طعم آن حس شود. در بعضی کافی‌شاپ ‌ها در کنار اسپرسو یک شات کوچک آب خوردن هم سرو می‌شود. علاوه بر این، غالبا یک بیسکویت یا شیرینی کوچک هم در کنار اسپرسو می‌گذارند تا کمی تلخی اسپرسو را کاهش بدهد.

می رویم کافی شاپ ، حرفه ای قهوه بخوریم

از کاپوچینو بشنوید

یکی از نوشیدنی هایی که می توان ملاک حرفه ای بودن کافی شاپ باشد کاپوچینو است. کف روی کاپوچینو نباید بیشتر از یک سوم حجم فنجان یا ماگ شما باشد. غلظت و اندازه آن باید به ‌قدری باشد که بتوان بدون نیاز به قاشق هم آن ‌را نوشید. سر قاشق‌ تان را در کف شیر روی کاپوچینو فرو کرده و کمی آن‌ را کنار زنید؛ کف کنار زده شده که حالتی کرم‌ مانند و متراکم (و نه پوک) دارد، باید در همان حالت بماند؛ اگر برگردد سر جایش یعنی کف زیادی رقیق است. اگر هم نتوانستید آن‌ را به ‌راحتی کنار بزنید، شیر بیش از حد بخار داده شده است، و اینها از کیفیت کار می کاهند.

این مطلب را حتما بخوانید: باریستا ، ساقی اسپرسو

صدای ظرف های قهوه را بشنوید

هر نوشیدنی ای باید در ظرف متناسب با خودش سرو شود. آمریکانو را معمولا در ماگ ‌های سرامیکی دسته ‌دار سرو می‌کنند. کاپوچینو هم قواعد خودش را دارد. بسیاری از کافی‌شاپ ‌ها کاپوچینو را در فنجان ‌های نسبتا بزرگ با نعلبکی سرو می‌کنند. اما بعضی کافی شاپ ها، کاپوچینو را هم در ماگ ‌های سرامیکی به مشتری می‌دهد. اگر قهوه داغ باشد به ‌هیچ وجه نباید در لیوان های کوچک شیشه‌ای تحویل داده شود. بعضی ‌ها کافه لاته را هم در لیوان شیشه ‌ای دسته‌ دار سرو می‌کنند تا رنگ قهوه‌ای کرم قهوه مشخص باشد. نوشیدنی‌ها و کوکتل ‌های سرد و شیک ‌ها نیز بسته به تناسب در لیوان، ماگ یا لیوان مناسب سرو می‌شوند. فنجان کوچک اسپرسو می‌تواند با یا بدون نعلبکی باشد؛ اما حتما باید سرامیکی و دسته‌دار باشد. اگر در کافه ای با غیر از این اصول مواجه شدید حتما جای درستی نرفته اید.

در قسمت دیدگاه ها می توانید کافی شاپ های خوب که بر اساس قواعدو قوانین قهوه پیش رفته و حرفه ای خدمات ارائه می دهند را معرفی کنید.

دیدگاه خود را ثبت کنید

دو × دو =